И автомобил на Нова ТВ на място за инвалиди. От телевизията разследват кой е виновникът и той ще бъде незабавно санкциониран. Снимка на автомобил със стикер на Нова телевизия събира негативни коментари от тази сутрин във Фейсбук. Колата е паркирана на място за хора с увреждания пред входа на Терминал 2 на „Летище София“. Авторът на снимката Петър Стратев я е публикувал във фейсбук групата „Снимам нарушители“, но кадърът бързо беше споделен от потребители и набра популярност в нета. В текста към снимката Стратев пише:

„Кога нарушителят е по-малко виновен? При демонстративно погазване правата на хората с увреждания или при паркирене след наличието на забранителен знак „B27″ (над синия автомобил в горния ляв ъгъл). Със сигурност при едното нарушение се поема и морална отгоровност пред обществото. И аз като част от него започвам да я търся.“

От телевизията веднага реагираха на случилото се.От пиар отдела на Нова заявиха пред Lifestyle.bg, че са започнали вътрешно разследване, за да открият кой е шофьорът на автомобила, тъй като от снимката не става ясно кога точно е правена. „Благодарим за подадения сигнал. Колегите започнаха вътрешно разследване и след като стане ясно кой е шофьорът, той ще бъде незабавно санкциониран“, каза Елена Георгиева, ПР Мениджър на Nova Broadcasting Group. Тя заяви още, че материал по случая ще бъде излъчен още на 17 март сутринта. В медийното пространство напоследък е силно застъпена темата за шофьорите нарушители, които все по-често паркират колите си на места за инвалиди. Подобни престъпления спрямо хората с увреждания направиха много известни персони. Наблюдателни граждани заснеха неправомерно паркираните коли на депутатките Анна Баракова и Миглена Александрова, Любо Ганев, фолкпевецът Фики Стораро и колежките му Анелия и Андреа, които често паркират скъпите си джипове на места за инвалиди в столичните молове.

Информира: Lifestyle.ibox.bg