Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Марката, под която се дистрибутират филмовите заглавия – „Лента”, вече представи на българските зрители селекция от изключителни холивудски заглавия.

„Навлизането на кинопазара у нас е част от стратегията ни за разрастване и диверсифициране на бизнеса. В дългосрочен план тази стъпка ще подпомогне и усилията ни за предлагане на качествено и разнообразно филмово съдържание на българските зрители на различни платформи и устройства. Щастливи сме от резултатите, които постигнаха първите заглавия, и сме подготвили още изключителни премиери за любителите на киното в България”, каза Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

През тази година „Лента” ще изненада почитателите на киното със селектирани заглавия от каталога на Lionsgate – „Сикарио” (Sicario) и „Тиха нощ, луда нощ” (Love The Coopers), новотo заглавие на легендарния режисьор Уди Алън – „Почти нормален” (Irrational Man), както и най-малките зрители с прекрасните анимации „Мюн: Пазителят на Луната” и „Сава – Сърцето на воина”. През следващата година зрителите ще могат да се насладят на дългоочакваните продължения на едни от най-успешните холивудски продукции – втора част на хитовия трилър от режисьора Луис Летериер „Зрителна измама”, продължението на култовия екшън „Механик” и нова глава от забавната комедия „Моята голяма луда гръцка сватба”. Своя дебют в киносалоните ще направят и ленти като високобюджетната екшън-драма „Дълбок хоризонт” (Deepwater Horizon), филмовата адаптация от Стивън Спилбърг „Големият дружелюбен великан” (The BFG: Big Friendly Giant), както и новият съвместен проект на актьорите Робърт Де Ниро и Зак Ефрон с работното заглавие Dirty Grandpa. Сред топ заглавията, които „Лента” представи до този момент на българската публика, са: шпионският трилър „Мисия: Ноември” с Пиърс Броснан в главната роля, екшънът „Ярост” с Брад Пит, „От глупав по-глупав: „Завръщането” с любимите холивудски актьори Джим Кери и Джеф Даниълс, всички от които попаднаха в челните места на националния боксофис. Лента представи още последния филм на легендарния сценарист и режисьор на американското кино Уди Алън – „Магия в полунощ”.

Информация за заглавията, разпространявани от „Лента”, можете да намерите на сайта lenta.kinonova.bg.