Нова телевизионна битка между вечните конкуренти ще се разгори в ефира напролет след поредните рокади с премествания на журналисти от едната медия в другата. Постоянните кражби на кадри и надцаквания на двете медии вече 3 години не са тайна за никого и изглежда няма да спрат скоро.

Най-горещата новина е, че в пряк двубой за зрителско внимание ще влязат завърналата на екран Лора Крумова и екс водещата на „Огледала” Радост Драганова. Скандалът е на лице с Лора, която в рамките на 2 години сменя за втори път местоработата си. Първо избяга от Нова тв, за да води собствено шоу „Тази неделя” по Би Ти Ви. Проектът бе успешен и започна да се излъчва и в събота, но в пика на известността си Крумова забременя.Сега тихомълком смени отново медията преди да се върне от майчинство и от февруари ще се подвизава пак в екипа на Нова като продуцент и водеща, заедно с приятелката си и колежка Галя Щърбева. По щастливо стечение на обстоятелствата двете родиха почти по едно и също време и заедно гледаха децата си. Явор на Лора този месец ще навърши годинка и четири месеца, а Калина на Галя - годинка на 16 януари.

Двете журналистки заедно ще се върнат на екрана с 3-часово следобедно развлекателно шоу от магазинен тип, с много любопитни гости, изненадващи рубрики, ексклузивни репортажи и сензационни интервюта.Още от лятото двете журналистки преговаряха с Би Ти Ви, но от началството ги отрязаха, защото напористите телевизионерки искаха да са продуцират токшоуто си и то да е със статут на външна продукция.Завръщането на Лора Крумова в Нова тв обаче не е прието добре от всички кадри на медията. Много от топ водещите били ядосани, че ги е изместила и въпреки предателството си е получила дълго предаване, а те нямат шанс за развитие. Звездите на медията Даниела Тренчева, Ани Салич и Диана Найденова били най-бесни според колегите си.

И трите били популярни и с висок рейтинг и смятали, че не е редно Крумова да получава подобен шанс, след като е зарязала преди време медията, заради което били на нож и с нея, и с дружката й Галя Щърбева.От Би Ти Ви пък готвят ответна реакция на шоуто на Лора с нов проект на име „Мармалад” и конкурент в лицето на новото шоу на Радост Драганова. Напористата водеща преди време излетя от медиата съвсем неочаквано, а предаването й „Модерно” бе спряно. „Очаквах, че ще ме поканят отново, защото знам, че причината не беше нисък рейтинг, както говореха всички. С нетърпение очаквам новото си шоу. Вече пишем концепцията”, споделя Радост, която ще се върне на екран в комплект Димитър Павлов. Той също е сред лицата с постоянни тв рокади в последните години и премина през Би Ти Ви, БНТ и ТВ7.

Рокадите в двете големи най-гледани медии не спират от лятото на 2013-а кадри, когато кадри на Би Ти Ви започнаха да се насочват към Нова телевизия, а след това се появи и обратната тенденция. Първо Ани Салич смени канала и седна до Ники Дойнов в новините. По това време колега й стана и Сашо Диков, който напусна Канал 3 и в Нова тв зае мястото на избягалия в ТВ7 Мартин Карбовски с дълго уикенд предаване.После пък ръководството на Би Ти Ви пое Павел Станчев, който преди години беше главен изпълнителен директор на Нова телевизия. Той започна на свой ред започна да взима кадри от други медии и привлече Крум Савов, който навремето стана популярен като водещ в Нова, а сега оглави спортния отдел в конкурентната медия. Би Ти Ви успя да привлече и друго харесвано медийно лице, този път за БНТ.

Водещият на сутрешния блок „Денят започва” Росен Цветков напусна медията, за да стане разследващ репортер при Станчев. От сутрешния блок на БНТ преди това бе привлечена и Жени Марчева, която първо смени Росен Петров като водещ на „Нека говорят”, а след това зае стола на Лора Крумова в „Тази събота” и „Тази неделя”.Най-големи размествания текат именно в уикенд блоковете на двете медии. В последните месеци жертва на рокадите в Нова тв стана „Всяка неделя” и „На светло с Люба Кулезич”. Първото бе свалено, а второто скъсено наполовина, за да може Диана Найденова да има своя рубрика. По Би Ти Ви пък бе махнато шоуто на Миро „Наистина любов” и това на Наталия Симеонова „Предай нататък”.

Причината бе отново рокада – завръщането на Иван и Андрей в Би Ти Ви. Двамата преди време избягаха първо в Нова тв, а после и оттам в ТВ7, за да се завърнат сега в ролята на продуценти. Те разместиха ефира, като пуснаха две нови предавания в Би Ти Ви – светското на Николета Лозанова и риалити, което да конкурира успешния формат на Нова тв „Съдби на кръстопът”.Досущ като Наталия Симеонова без работа заради тв рокадите остана и Венета Райкова, след спирането на предаването й „Горещо”. Дългогодишната водеща на Нова тв за кратко бе заета в „Биг брадър” през есента, но сега няма ново шоу и се говори, че води преговори да се премести в Би Ти Ви. Без изява в ефир е и Ники Кънчев, който чака да му дадат чисто нов формат, тъй като „Стани богат” нямало шансове да се върне скоро на екран.

Още рокади в Би Ти Ви се очакват и тази пролет, след като поредната звезда на медията ще излезе по майчинство. Биляна Гавазова само преди няколко смени бременната си колежка Генка Шикерова в „Тази сутрин”, а сега самата тя е бъдеща майка и ще оваканти мястото.Засега за стола й е спрягана репортерката Мария Цънцарова, която също е трансферен удар – премести се от Нова тв в Би Ти Ви преди няколко месеца. Тя обаче ще трябва да води битка за звездното място с още няколко топ репортерки на медията и още не е ясно коя ще седне до Антон Хекимян.

Това ще е четвъртата смяна на лицата на сутрешния блок в рамките на последната година. След изненадващото напускане на Ани Цолова и Виктор Николаев и Ани Салич, които се преместиха в Нова телевизия, медията остана без доста от емблематичните си лица. Сутрешният блок бе поет от Генка Шикерова и Константин Караджов, но заради бременността на журналистката бяха сменени от Гавазова и Антон Хекимян, а сега предстои ново разместване.

По информация от : Поглед Инфо