Най-мащабният български сериал „Скъпи наследници“ е в топ 5

През януари 2018 bTV продължи тенденцията, очертана в годишната класация на зрителския интерес за 2017 и затвърди позицията си на най-предпочитания ТВ канал в България. Повече от 35% от всички зрители избраха bTV в първия месец на годината, двойно повече спрямо втората по гледаемост телевизия. Това сочат данните на единствената пийпълметрична система в страната, преминала независим одит - GARB.

 

Новото попълнение в челото на класацията е иновативната продукция на bTV в областта на телевизионното кино - всекидневният български сериал „Скъпи наследници“, който се превърна в абсолютен хит и логично попадна в топ 5 с близо 1 милион зрители средно. Повече от 41% от всички пред ТВ екрана в делничните дни избраха „Скъпи наследници“ от 18 часа. Сериалът е привлякъл също 38,4% от младите зрители на възраст 18-34, и близо 38% от феновете на възраст 18-49. Повече от 300 000 уникални посетители на видео платформата btvplus.bg гледаха интригуващата семейна история в Бели Вит онлайн.

 

Фаворитът на зрителите, който отново оглави класацията, е сериалът „Сега и завинаги“. Повече зрители спрямо декември 2017 - 1,230 милиона средно, проследиха драматичните развръзки в историята през януари.

 

Информационният лидер и източник на новини с най-високо доверие - bTV Новините в 19 ч.–добави нови зрители през изминалия месец – средно 1,193 милиона, като достигна до близо 46% от всички пред ТВ екрана. Сред възрастовите групи 18-49 и 18-34 bTV Новините в 19 часа стабилно заемат първото място в класациите. В топ 5 са също bTV Репортерите и публицистичното предаване „Лице в лице“ с Цветанка Ризова. Неделното актуално предаване „120 минути“ със Светослав Иванов е сред десетте най-гледани програми за януари.

„Тази сутрин“ с Антон Хекимян е единственият делничен сутрешен блок, който попада в топ 50, като привлича 46,6% от всички ТВ зрители по това време. За сравнение „Здравей, България“ по Нова събира 18,9% от всички зрители, а „Денят започва“ по БНТ - 11,4%.

Сред най-гледаните български продукции през януари са още предаванията на bTV „Шоуто на Слави“, „Карбовски: Втори план“, „Папараци“, „Мармалад“, „Непознатите“, „CoolT”, „Търси се“, „Преди обед“ и „Тази събота“.

 

Селекцията на bTV от сериали и игрални филми е предпочетена от най-много зрители през януари. Сред най-гледаните заглавия от чуждестранните сериали са „Мата Хари“, „Екатерина Велика“ и „Сърцето на града“, а сред игралните филми – „Сблъсъкът на титаните“, „Боговете на „Египет“, „Гневът на титаните“ и други.