Бандата изненада с чисто ново парче на промоцията на клипа

Вече е факт дебютното видео на една от най-любимите клубни рок банди Overgame. Клипът е към последния сингъл на бандата Closer. Той беше представено с шумна промоция и концерт в събота вечер (1 март), в столичния клуб „Тънка червена линия”.
Апокалиптичният сюжет на видеото, дело на режисьора Оги Костовски, разказва през комикс историята на зомбираното човечество, попаднало в плен на коварното медиино чудовище. Облъчени са всички – през домашните си телевизори, компютрите на работното място. Единствено чисто до самия край оства детското съзнание.
Въпреки че това е дебютен клип на Overgame, групата е заложила на най-високо качество. Режисьорът Оги Костовски е събрал изумителен каст от известни актьори, сред които Калин Сърменов (Милото) и Иван Матев (Супер Любо).

 „Идеята за клипа е изцяло на Оги Костовски. Той ни направи предложение, на което не успяхме да устоим и сравнително лесно се отказахме от първоначалните си виждания. Всички искахме точно такъв клип с история, която да те държи пред екрана до края на песента и да те накара веднага да си го пуснеш отново. Посланието се крие в зависимостта ни от медиите и стандартизираните начини за получаване на информация. Може би надеждата е във все още чистото детско съзнание, което е по-малко обременено от клишета и наложени стандарти”, коментира китаристът Иван Стоянов.
Музикантите от Overgame подариха уникален лайф на феновете си за представянето на видеото. Освен че забиха целия си дебютен албум „One”, който излезе през 2013 г., бандата изненада всички и с чисто ново парче, което изсвири топло-топло от репетиционната. Песента все още няма име, а Overgame очаква почитателите им да се включат с предложение за заглавие.

Зад гърба си Вероника Лалева (вокали), Иван Стоянов (китара), Стефан Георгиев (китара), Виктор Димитров (клавишни), Калин Боевски (бас) и Светослав Кънов (барабани) имат 5- годишна история и един албум. Едва сега обаче правят поредната стъпка в музиката си - клип. „Избрахме Closer, защото e първото парче, което се роди след дебютния ни албум. Искахме да изненадаме с нещо ново и да покажем, че играта продължава. И когато еуфорията покрай него утихна се впуснахме и в следващото предизвикателство - първи видео клип”, обясни вокалистката на бандата Вероника Лалва.
А какво следва след всичко това? „Очакваме повече непознати лица по наши клубни участия, които се надяваме в последствие да станат и приятели на Оvergame”, усмихва се Вероника.
Целият лайв от клуб „Тънка Червена Линия” беше заснет като многоканално видео и аудио от Static Concerts, а съвсем скоро Overgame ще го сподели за свободно гледане в социалните мрежи. Видеото към Closer вече може да гледате в HD качество в официалния канал на бандата в YouTube.