TP Vision официално представи преди няколко дни първите по рода си 4K Ultra HD модели телевизори с Android OS. Те вече се предлагат и на нашия пазар. Операционната система на Google, адаптирана и оптимизирана за телевизори, значително разширява стандартните смарт възможности и по този начин посреща индивидуалните нужди и очаквания на всеки потребител. Освен на редица приложения, специално разработени за големи дисплеи и за специфичните характеристики на немобилно устройство, каквото е телевизорът, можете да разчитате и на пълния спектър от работен и развлекателен софтуер, наличен в Google Play.

Изключително бързите четириядрени процесори (за Full HD моделите с Android) и шестядрени процесори (за Ultra HD дисплеите) позволяват свръхвисока скорост при работа с менюта и сърфиране. Наред с това, превръщат телевизора в пълноценна геймърска платформа. Новости има и при управлението на няколко от представените модели – то може да е чрез дистанционно, с гласово търсене или чрез жестове, разпознавани от вградената камера.
 
Силно предимство на моделите на марката e и уникалната патентована технология Ambilight, която създава мека заобикаляща светлина около екрана. При новите Android решенията се залага на 4-странната версия.

Цветът и яркостта се настройват автоматично в зависимост от картината и така удоволствието от гледането става по-пленително, а усещането, че зрителят е част от действието, е много по-силно.

От вграденото меню можете да адаптирате ореола и според цвета на стената, пред която телевизорът е поставен във вашето жилище.

Цените са различни според избрания модел и неговите възможности.

Източник: http://www.monitor.bg/