На фона на всички промени, които станаха в целия Източен блок, това да успее една частна национална телевизия беше проверка за това доколко обществото е готово за истински плурализъм. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” главният изпълнителен директор на bTV Media Group Павел Станчев по случай 15-годишнината на телевизията.

„Имаше много хора, които с известно недоверие гледаха на старта на bTV. (...) bTV стартира по изключително интелигентен начин, като се започна с някои леко развлекателни предавания, телевизионни игри, „Шоуто на Слави” и накрая – короната на bTV, новините”, каза той. Станчев коментира и какво стои зад успеха на телевизията, като цитира чешкия атлет Емил Затопек: „Ще ме победи този, който ми победи тренировките”. По думите му на екрана си личи когато един репортаж е монтиран 15 минути и когато някой си е „играл” 2 часа. Още по-ключови обаче са етиката и почтеността: „Зрителят не може да бъде излъган. За нас това е най-важният залог – доверието на аудиторията”. Освен това, bTV не спира с иновациите, като днес има 5 тематични канала, Voyo (“Където всеки си е програмен директор”), а Интернет става все по-голям фактор.

„bTV през тези години е най-големият инвеститор в българска продукция и специално по отношение на българските телевизионни сериали”, напомни Станчев. Той анонсира старта на новия „Връзки”, продължаването на хитовия „Столичани в повече” и най-вероятния трети сезон на „Революция Z” Какво е предизвикателството да си лидер? „Предизвикателството е отговорност и в същото време – едно огромно вдъхновение, една огромна мотивация”. „Просто си вършим работата, информираме и забавляваме хората по най-добрия начин и зрителите знаят, че понякога bTV се явява последна инстанция за решаване на техните проблеми”, подчерта Павел Станчев.

Гледайте довечера от 20:00 часа филма за 15-годишнината на bTV!