С интересно съобщение до всички телевизионни доставчици се сдоби ''Агенция Блиц'' написано от „Нова Броудкастинг Груп”.В него има няколко любопитни неща. Първо, стана ясна цената, която зрителят трябва да плаща месечно, ако желае да гледа новия спортен канал Диема Спорт HD. Тя е 3,96 лева. Второ, което е доста важно - срещу тази пари обаче запалянкото няма да гледа само този, а още един канал – „Трейс Спорт Старс”. Трето, Диема Спорт няма да се излъчва само в HD, но и в SD (т.е. – в стандартната резолюция). Поне така пише във въпросното съобщение. Четвърто, Диема Спорт ще стартира на 21 февруари както и TV-Novini съобщи не отдавна.

И петото, най-важно уточнение е следното: новият канал ще бъде платен още отсега. Първоначално идеята бе до края на футболния сезон Диема Спорт да се гледа безплатно, но последното решение е друго. Плащаш 3,96 лева на месец и гледаш двата канала. Какво излъчва „Трейс Спорт Старс”, ще разберете по-долу в текста.Предлагаме ви без редакторска намеса писмото на „Нова Броудкастинг Груп” до кабелните оператори:
 
Уважаеми партньори,   
 
Имам удоволствието да ви информирам, че Нова Броудкастинг Груп разширява портфолиото си от телевизионни канали с пускането на два нови канала - Diema Sport и Trace Sport Stars. Те ще бъдат единствените в българския ефир спортни платени HD канали. Разрастването на медийната група е част от стратегията на компанията да предлага все повече разнообразно и висококачествено съдържание на зрителите.
 
Diema Sport ще бъде единственият платен спортен канал в българския ефир, който ще предава в HD качество най-доброто от „А” Група на родното първенство, най-оспорваните дербита от Висшата лига на Англия, още много футбол, както и разнообразие от други спортове (бокс, баскетбол, атлетика и др.). Каналът ще бъде достъпен в HD и SD формати.
 
Предавания за живота на спортните звезди пък са запазена марка на спортно-развлекателния канал Trace Sport Stars HD. Това е първият по рода си канал в България, който е посветен на спортните знаменитости – начин на живот, любовни афери, бракове, разводи, хобита, както и много любопитни новини и класации, т.е. всичко, което вълнува феновете.
 
Официалният старт на Diema Sport и Trace Sport Stars ще бъде на 21-ви февруари. Те ще бъдат достъпни в пакет срещу месечна такса за крайни потребители (месечен абонамент на дребно от 3.96 лв. с ДДС). Целта ни е зрителите да могат да ги прибавят към абонаментните си пакети при всички кабелни, сателитни и IPTV оператори, сключили споразумение с Нова Броудкастинг Груп и покрили съответните технически изисквания.
 
В близките дни стартира широка национална кампания за реклама на пакета от двете спортни телевизии. Моля да бъдете готови и да очаквате вашите клиенти да се свържат с вас и да потърсят включването на Diema Sport (HD/SD) и Trace Sport Stars HD.
 
В допълнение искам да ви уверя, че досегашните домакини на най-вълнуващите срещи – ефирът на Diema и Нова Спорт, ще продължат да излъчват двубои от Английската висша лига и мачове от българското първенство.  Вярваме, че новите канали на нашата група ще бъдат приети с ентусиазъм, както от любителите на спорта, които ще получат повече спорт при по-добро качество на картината, така и от всички вас кабелните, сателитните и IPTV оператори в страната. Всички вие, наши дългогодишни партньори, ще имате шанса да предложите ново търсено и желано съдържание на абонатите си, срещу допълнително заплащане от тяхна страна. Нова Броудкастинг Груп съответно ще подели част от приходите от всеки абонамент със съответния партньор.
 
Моля, да се свържете с отдел „Разпространение” във връзка със запознаване с техническите изисквания и търговската политика на Нова за разпространение на пакета.”

По информация от : http://www.blitz.bg