От националната телевизия се отказаха от Мария Силвестър, защото опитала да води паралелно предаване и по двете медии. Търсят ново лице за предаването "Неделя Х 3". 

Поредната телевизионна рокада в ефира накара Българската национална телевизия спешно да търси ново лице за предаването си "Неделя Х 3". Причина за промяната в шоуто стана досегашната водеща Мария Силвестър.

Оказа се, че атрактивната дама е приела да бъде лице на "България търси талант", което ще се излъчва по БТВ.

Новината, че Мария Силвестър ще търси талантливи българи бе съобщена първо от частната медия, а самата тя се появи в сутрешното предаване "Тази сутрин" и официализира амплоато си пред Генка Шикерова и Константин Караджов.

От БТВ обявиха, че първата среща на Силвестър с кандидатите за слава ще е в деня, в който започват същинските кастинги на шоуто. "Мария ще бъде човекът, който ще посреща и ще ги изпраща, човек, който ще им вдъхва кураж, а защо не и да стане част от представянето на техните таланти", съобщиха от "България търси талант".

Третият сезон на реалитито ще се завърти в ефира на БТВ през март. За първи път тази година изпълнителен продуцент на шоуто няма да са Магърдич Халваджиян и неговата продуцентска компания "Глобал филмс", а единствен продуцент ще е БТВ. Вече е ясно, че жури в надпреварата ще са Любен Дилов-син, Ваня Цветкова, Есил Дюран и Асен Блатечки.

БНТ реагира бързо и веднага замени Мария Силвестър с Аделина Радева, която е едно от знаковите лица на "По света и у нас" и "Денят започва". От медията разпространиха съобщение, с което потвърдиха, че Силвестър вече не е част от екипа на предаването.

"Първоначалната молба на Мария към ръководството на БНТ бе да се включи като жури в реалити формат на друга телевизия и тя получи разрешение за това. В навечерието на ефира на шоуто, Мария Силвестър обяви, че всъщност е приела да бъде водещ.

БНТ изрази категоричното становище, че е невъзможно да води предавания едновременно по две телевизии и тя взе решение да напусне", гласи позицията на БНТ. Въпреки раздялата, от националната телевизия пожелаха успех в професионалното развитие на бившата си служителка.

информация: sbj bg