Преди няколко месеца два журналистически екипа, един от Великобритания, другия на Нова телевизия, се срещнаха под прикритие. Оказа се, че екипът от Англия иска да купи бебе у нас.

И двата екипа не подозират, че отсреща стоят журналисти под прикритие, съобщават от Нова телевизия.

Екипът на „Сънди таймс“ пуснал обява, че иска да купи наше бебе. С него обаче се свързала не българска посредничка, а журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова. Така опитът за дискредитиране на страната ни се превърнал в професионален провал на журналистите от Острова.

Джонатан Халвърт и Хайди Блек се представили за съпрузи и само три дни, след като Вероника се свързала с тях, пристигнали в България. Обяснили й, че са заедно от дълги години, но не могат да имат свое дете. Затова решили да дойдат у нас, за да си купят дете. По време на кореспонденцията с англичаните Вероника им казала, че продажбата на деца в България е незаконна, но въпреки това те настояли за среща.

Разследването се оказва най-коментираната тема в британската преса, както и в много други световни медии, които разпространиха инфромация и видео от репортажа на Вероника Димитрова и Рой Хил. Акцентът е, че репортерите под прикритие са били разкрити от екипа на Нова телевизия.

Източник: http://24chasa.bg