Наскоро компанията Crittercism проведе проучване с цел да определи коя мобилна операционна система е по-стабилна: дали тази на Google - Android - или на Apple - iOS. Екипът на Crittercism е събрал данни за повече от милиард потребители на мобилни джаджи, използващи двете платформи и е стигнал до извода, че като цяло приложенията за Android са по-стабилни от тези в iOS независимо от конкретната версия на софтуера.

Разбира се, не всичко е перфектно и при операционната система на Google. Crittercism твърдят, че приложенията за Gingerbread, например, се сриват в около 1,7% от времето. Въпреки това трите по-нови версии - Ice Cream Sandwich, Jelly Bean и KitKat - взети заедно причиняват срив в приложенията само през 0,7% от времето.

За сравнение, според данните на фирмата, шестата версия на iOS, например, се срива през 2,5% от времето. Възможността за проблеми със зареждането на услугите намалява с обновяването на платформата и вече е, съответно, 2,1% в iOS 7 и 1,6% в iOS 7.1. Въпреки подобрената стабилност, и сами виждаме, че приложенията за iOS се сриват два пъти повече от тези за Android.

Според Crittercism, също така, най-стабилното мобилно устройство е Samsung Galaxy S4, а най-нестабилното - iPad 2. Миналогодишният флагман на Samsung се срива през 0,9% от времето, докато таблетът на Apple - през 2,6% от времето.
Информация и снимки от: kaldata.com