Водещата на новините Ралица Василева си тръгна от CNN, след като 23 години работи за световния тв гигант. Договорът й изтича през декември, но месеци преди това тя е получила няколко предложения за работа.

Сред тях няма само телевизионни алтернативи, разказаха нейни близки. В същото време целият екип, с който е започнала да работи навремето в CNN, от години вече е в американското подразделение на „Dl Jazeera“, съобщи в. „24 часа“. Телевизията постепенно се превръща в една от най-гледаните и обективни медии. В момента тя се бори за първото място по рейтинг с тв „Fox“ на Рупърт Мърдок.

Самата Ралица обяви в Twitter, че още не знае каква ще е следващата й стъпка. Написа обаче, че ще държи в течение зрителите си.В неделя е била за последен път в ефир. “Разсипах мляко върху сакото си минути преди последното излъчване и няма как да хвърлиш вината за това върху камерата”, разказва тя в друг пост в социалната мрежа.

Василева ще напусне световната телевизия през декември и в съобщенията до приятелите си не крие колко й тежи. “Преместването след 23 години в CNN през декември. Това е най-трудното нещо – да се разделя със семейството ми в CNN.”

“От дните, когато ни изпращаше материали за “World Report” (предаване в CNN – б.а.), ти си част от семейството на CNN. И такава ще останеш”, отговаря ѝ топло Хенри Шустър, продуцент на тв рубриката “60 минути”.

Василева е отразявала за CNN войната в Босна, Арабско-израелския конфликт и много други международни проблеми. Интервюирала е световни лидери, сред които Михаил Горбачов, Ариел Шарон, Хенри Кисинджър.

Наскоро компанията Turner Broadcasting, към която CNN е подразделение, освободи 10% от служителите си, за да намали разходите си.

Източник : в-к 24 часа