Популярната семейна двойка от култовия анимационен филм „Семейство Симпсън” се развежда след 25-годишен брак. Хоумър и Мардж Симпсън са станали нещо като институция в САЩ, съобщава БГНЕС.

Съобщението бе направено от изпълнителния продуцент Ал Джийн. 27-ят сезон на филма започва през септември „с разкритието след всичките тези години, че Хоумър е нарколептик и това оказва силно напрежение в семейството”, разказва Ал Джийн пред „Варайъти”. Анимационният филм за това колоритно семейство, създаден от Мат Грьонинг, бе пускан за пръв път през декември 1987 г. Всеки епизод се гледа средно от 7,7 млн. зрители в САЩ на малкия екран или онлайн. По света този филм се следи от десетки милиони зрители. „Хоумър и Мардж ще се разведат, а Хоумър се влюбва в своята фармацевтка”. Новата му фаворитка ще бъде озвучена от актрисата Лена Дънъм. Списание „Ентертейнмънт уикли” съобщава също, че синът на Хоумър и Мардж - барт Симпсън, ще бъде убит от своя вечен неприятел, лошия Таити Боб. Това убийство обаче не е ясно дали ще е истинско тъй като трябва да стане в епизода за Хелоуин, в който традиционно на семейство Сипсън се случват всякакви странни приключения, лишени от какъвто и да е било реализъм.

Това е най-дълго просъществувалият американски анимационен сериал, носител на награда „Еми”. Крайно сатирично, шоуто осмива много аспекти на човешкото общество и на човешките индивиди. То най-вече пародира живота на „средностатистическия американец”, американската култура, общество и дори самата телевизия.