11 родни телевизии получиха 18 награди на фестивала "Българската Европа 2014", който се проведе в Русе между 27-ми и 29-ти ноември тази година. На него участваха 115 продукции на 11 телевизии. Ето и кои бяха наградени: 

- Голяма награда за "Кончето Уолтър" и Мая Димитрова от БНТ заради метафората на цивилизационния сблъсък.
- Специална награда за "Странното село Кирово" с режисьор Мартина Чачевска и оператор Недялко Йорданов от телевизия СКАТ. Наградата е дадена заради богатството на образите и човешки портрети, които вече ги няма.
- Специална награда за "Следите на парите", документален филм на Канна Рачева от bTV, заради историческите връзки и постижения в документалистиката.
- Специална награда, която се връчва по решение на журито от Форум Гражданско Участие получи разследването "Злоупотреби на кмета на Неделино и Злоупотреби на кмета на Видин" на Васил Иванов от Нова телевизия. 
- Специална награда за "На Прицел" от Слави Ангелов, БНТ. Получава я за оригинална интерпретация на важен проблем.
- Специална награда, която се връчва по решение на журито от организаторите на фестивала за сдружение „Европейски пространства“. Наградата е получена от филмите „Диагноза“ и „Френска любов“ на БНТ в лицето на Николай Василев, заради артистизма и симпатията към хората в беда.
 - Категория "Разследваща журналистика" - Награда за репортажа „Чадъри vs Здраве“ на bTV и с автор Росен Цветков. Наградата е за изобличаване на най-уродливите форми на корупция. 
- Категория "Реформа в съдебната система" - Награда за документален филм „Под запрещение“ на БНТ с автор Мария Чернева, режисьор Борислава Димова и оператор Атанас Атанасов за успешно претворяване на болезнен проблем.
- Отново в категория "Реформа в съдебната система" - Награда за телевизионното предаване „Темида“ на България Он Еър за създаването на важна и особено актуална тематична линия.
- Категория "Социално включване на маргинализирани групи в обществото" - Награда за репортажите „Жени“ и „Чужд сред свои“ на Мария Савкова от bTV.
- Категория "Социално включване на маргинализирани групи в обществото" - Награда за телевизионното предаване „Малки истории“ по БНТ заради вниманието, което оказват, към човека, изпаднал в безрадостна ситуация.
- Категория "Социално включване на маргинализирани групи в обществото" - Награда за голям разширен репортаж „Родители“ на Даниела Тренчева от Нова ТВ.
- Награда за Цвета Младенова от БНТ за „Корал завинаги“ и „Продавачи на мечти“.
- Награда за Виолета Никифорова от БНТ 2 Русе за проявена особена социална чувствителност.
- Награда и за екипа на телевизия ТВН за участието във фестивала с репортажите „Седем европейски съдии“ и „Местата за последна спирка от живота“.
- Награда за режисура за Николай Василев от БНТ за цялостно присъствие на фестивала "Българската Европа".
- Награда за монтаж за Камен Рачков заради предаванията от поредицата „Ничия земя“ на Нова ТВ. 
- Награда за операторско майсторство за Иван Филчев от bTV за документалния филм „Еднакво различни“.