Росица Иванова, която заслужи своето място в челната тройка на третия сезон на MasterChef България, посрещна екипа на „Преди обед“ в управляваната от нея джелатерия в столицата. Младата дама, която зрителите на bTV помнят с нейните „картини в чиния“, само за 2 години се превърна от „царицата на авокадото“, в майстор на сладоледа. Но остава вярна на критерия за използване на био суровини от ферма в Сопот, които заедно с екипа си превръща в ледени изкушения.

Специално за екипа на „Преди обед“ Роси приготви сорбе от боровинки. Първа стъпка в процеса е измерване на захарността на плодовете с рефрактометър. Тя подчерта, че некултивираните боровинки са почти два пъти по сладки от култивираните, а това влияе на количеството добавена захар. Следваща стъпка е те да бъдат пасирани, добавя се вода и прясно изцеден лимонов сок. Сместта се изсипва в машина за сладолед, която вкарва въздух и охлажда до -12 С, а след няколко минути предлага прясно приготвен и апетитен десерт. Роси обясни за зрителите на bTV, че колкото по-близка е температурата на продукта, който консумираме, до телесната, толкова по-наситен вкус усещаме.

Бронзовата финалистка в шоуто на добрия вкус показа на Венета Георгиева как само с една стъпка веган сорбето се превръща в плътен боровинков сладолед. Към плодовия сок, Роси добавя сметанова база и малко количество захар. Тя подчерта, че в джелатерията използват сурово краве и биволско мляко, което първо се анализира на специален уред, а след това се пастьоризира. В зимното меню присъстват също така чийзкейк, брауни и гофрети, които се съчетават прекрасно с джелато и домашна бита сметана.

Роси сподели, че постоянно посещава специализирани курсове, изложения и международни форуми, за да е в крак с последните тенденции и да предлага на гостите си продукти на световно ниво. Тя и екипът й се гордеят с концепцията zero waste, в рамките на която не произвеждат никакъв боклук, а използват цялостно суровините. Роси развенча и мита, че от сладоледа се пълнее. Тя обясни, че качественото джелато представлява оптимален баланс от мазнини, протеини и въглехидрати, което го превръща в идеален заместител на едно основно хранене. За финал, Роси сподели, че MasterChef категорично е променил нейната съдба и е щастлива, че е взела решението да смени административната работа в офис със създаването на авторски рецепти, чиито ефект вижда веднага в усмивката на гостите си.