За 8 дни холандският готвач посети 4 Балкански държави – Хърватия, Словения, Сърбия и България, готви пред 10 000 почитатели и се научи да точи баница.

Вчера, на 22 май, в Paradise Centerповече от 2000 души гледаха кулинарното шоу на майстор-сладкаря Рудолф ван Веен. Едно от най-любимите лица на българските зрители на 24KITCHEN разточи баница с колоритната баба Йорданка и приготви два десерта – ягодова торта и звезден трайфъл.

„Ако настъпи потоп и трябва да спасим няколко вида храни от цял свят, в моя Ноев ковчег определено ще съхраня вашата баница и киселото мляко“, категоричен е Рудолф. Пред българските си фенове той обеща скоро да видят в предаването му „Пекарната на Рудолф“ баница с праз.

Водещи на събитието бяха Део и Йоли, които раздадоха много награди на присъстващите. Изненади бе подготвил и самият Рудолф. Той приготви специална ягодова торта за рожденичка от публиката. С подаръци си тръгнаха и петимата победители от фейсбук играта „Впечатли Рудолф“. Голямата награда Panasonic мултикукър отнесе Анета Черкезова, която спечели привилегията да готви заедно с Рудолф в конкуренция с над 5000 участия. 

В София Рудолф дойде от Белград, където заради националния траур отмени планираното си събитие. Холандецът приготви обяд за децата, пострадали от наводненията и подкрепи кампанията за набиране на помощи за бедстващите семейства. Повече информация може да намерите тук: https://www.facebook.com/24kitchenbg?fref=ts

Гостуването на Рудолф ван Веен в България 24KITCHEN осъществява в партньорство с  “Дайнърс клуб България” АД и „ГудМилс България“ ЕАД.