Англоезичният тв канал Russia Today (RT) се почувства силно засегнат от изказване на държавния секретар Джон Кери и в свое писмо до Държавния департамент на САЩ поиска той да поднесе извинения на медията.

Поводът за неприятния инцидент е, че по време на свое поредно изявление Кери нарече телевизията „пропаганден рупор”.

Ръководството на RT е решило да отправи официално питане до Държавния департамент с молбата оттам да посочат конкретни примери, доказващи, че електронната медия е поднесла невярна или изопачена информация. „Ако обаче това не стане, ще настояваме да ни се извинят – цитират от пресслужбата на телевизията своя главен редактор Маргарита Симонян. – Искрено съжаляваме, че шефът на външно американско ведомство на Щатите знае твърде малко за истинската ситуацията в Украйна.”

Преди дни на пресконференция по повод украинската криза Джон Кери лепна етикета „пропаганден рупор” на RT, като освен това заяви, че тв каналът през цялото време се занимава с пропаганда и изопачаване на фактите за това, което се случва или не в Украйна. „Много съжалявам, че шефът на департамента отказва да признае факти, които на него не му са по вкуса и не ги харесва и си позволява да отправя към RT такива скандално голословни обвинения” – казва Маргарита Симонян.

Информация: http://sbj-bg.eu
Снимка: ancreport.com