След 5000 часа тренировки големите победители са Албена Денкова и Калоян Иванов. С щури танци и песни големият финал в Dancing Stars 2014 по Нова продължи и дълго след като камерите в залата бяха изключени. След 5000 часа усилени тренировки участниците и екипът на шоуто взеха прекрасните емоции на сцената със себе си и отпразнуваха заслужено финала на сезона и победата на Албена Денкова и Калоян Иванов.

Всички звездни двойки снощи присъстваха на специалното звездно парти в Bar Flight и показаха завидни умения и без специална хореография. Изключително развълнуван, Христо Мутафчиев грабна микрофона и поздрави всички с What a Wonderful World на Луис Армстронг и благодари за прекрасните мигове, прекарани в спектакъла Dancing Stars. Сребърната медалистка Михаела Филева изпя свои хитове и разучства всички с Адел. Дарин Ангелов, който се класира трети изненадващо поздрави с невероятно изпълнение на Васил Найденов и „Сбогом, моя любов”.

Към поздравите се присъедини и футболната ни звезда Димитър Бербатов, който също празнуваше с екипа на Dancing Stars.  Албена Денкова и Калоян са големите победители в Dancing Stars 2014. Двамата завоюваха титлата Крал и Кралица на бала след изключително оспорван финал снощи.  В него Албена и Калоян се изправиха срещу Михаела Филева и Светльо, представяйки по две изпълнения - чисто нова хореография и любим танц.

15 звездни двойки, над 5000 часа репетиции за над 180 танца прекараха всички участници през 3-те месеца в залите за репетиции. 200 000 блестящи камъни, безброй часове труд на художниците по костюми направиха двойките да изглеждат безупречни.

Само за роклята на Михаела Филева за емблематичното й фламенко са използвани 30 метра коприна, а в къдриците по нея е вложен още 20 метра плат. 25 000 мл. лак за коса, 10 000 мл. блясък, над 3 килограма фуркети и фиби и над 800 прически завършиха блясъка на сцената на Dancing Stars 2014.
 
Албена Денкова и Калоян Иванов са Крал и Кралица на Dancing Stars 2014.