Съвета за електронни медии (СЕМ) глоби с 15 хиляди лева телевизия FOX за сексуални сцени и намеци в неделя сутрин.

Мониторингът на съвета е установил,че през септември м.г. анимационния филм ''Семейният тип'' е изобилствал от кадри и намеци , които са неподходящи за децата и не трябва да се излъчват преди 23 часа.

В един от най-меките от тях се казва, че жените са създадени за забавление и че Господ им е дал гърди, за да има какво да гледат мъжете, докато си говорят.

Епизодите са излъчени между 9 и 11 часа. ''Доставчикът е допуснал разпространение на предаване, което е неблагоприятно и създава опасност от увреждане на физическото, психическото,нравственото и социалното развитие на децата''- се казва в мотивите на СЕМ.

Това обаче далеч не е първият случаи на решения на СЕМ за глоби на телевизии , припомняме че през 2013 още два канала получиха същата глоба заради секс и други сцени излъчени преди 23 часа.

През 2013-та  Кино Нова бе под полезрението на СЕМ защото в 18,08 ч.  излъчили филмът "Кретените 2", маркиран с червена точка, че не е подходящ за деца под 14 г., пише "Труд". Експертите на СЕМ са описали подробно сцена, която възпроизвежда куклено шоу с гладна змия и пениса на млад мъж, маскиран като полска мишка. След това той промушва мъжкия си орган през отвор на аквариум, където лежи змията, като целта е тя да го захапе. 

Втората медия която получи глоба е Би Ти Ви Синема заради филма на ужасите "Суини Тод: Бръснарят демон от "Флийт стрийт", излъчен следобед на 4 ноември м.г. Той е бил маркиран с червена точка, че е забранен за деца под 16 г. Сценарият се върти около изоставен бръснар, който избива всичките си клиенти, за да си отмъсти. Филмът показва как той коли жертвите си и след това смила труповете им за плънка за пай.

И срещу двете санкции телевизиите са изпратили възражения. "Кретените 2" може да се гледа и в интернет, а "Суини Тод: Бръснарят демон от "Флийт стрийт" има десетки награди, включително и "Оскар" за сценография.

Към момента нямаме информация дали FOX вече са изпратили възражение.

 

Информация от Вестник Преса/News-sat.com