Десетки жалби на зрители и граждански организации валят до Съвета за електронни медии /СЕМ/ срещу новия, четвърти сезон на сериала на БНТ "Под прикритие".

Публиката се жалва от невъобразимите цинизми, които се леят от екрана в прайтайма на държавната телевизия - 21 часа. Има протести и срещу разюзданите и направо порнографски кадри от последната серия, в които чисто голи момичета се впуснаха в лесбийски секс. 

Заради гражданския натиск СЕМ извънредно ще се произнесе по жалбите на специално заседание във вторник.  

"В сериала има секс, псувни и употреба на цинични думи. Това се случва преди позволения от закона за радио и телевизия час - 23 часа. По тази причина СЕМ най-вероятно ще наложи солена финансова санкция на БНТ", поясниха пред ПИК медийни експерти.

Официално писмо на хартия, подписано с името на Слави Трифонов, са получили в Съвета за електронни медии (СЕМ) срещу вулгарните изрази и секс сцените в сериала на БНТ "Под прикритие". Смисълът на текста е: Какво ще правите със сериала сега, след като нас ни наказахте, обясни шефът на съвета доц. Георги Лозанов. Според него обаче при филма става дума за фикция, докато другото е токшоу.

Източник: КРОСС