SES S.A. (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG), в сътрудничество със Samsung Electronics Co. Ltd, обяви днес, че ще излъчи на живо, в Ultra HD формат, концерт на американската рок група Linkin Park от сателит Astra на орбитална позиция 19.2E.

Концертът на Linkin Park ще е на 19 ноември в O2 World в Берлин. Това ще е първото в света живо излъчване на концерт през сателит, в HEVC стандарт с резолюция 3840 x 2160 pixels, 50 кадъра в секунда и дълбочина на цвета от 10 бита.

Концертът ще се излъчва ексклузивно на демо канала Astra Ultra HD. Живото предаване ще започне в  21:00 централно европейско време (22:00 българско време) и може да се приема на телевизори Samsung 2014 Ultra HD. SES Platform Services, е поделението на SES, което ще отговаря за кодирането на сигнала.

Linkin Park е една от най-успешните рок групи на нашето време. В рамките на своето турне групата, продуцирана от Warner Music, ще представи хитове и песни от последния си албум "The Hunting Party" с впечатляващо, сценично шоу.

“Поласкани сме, че Samsung избра да работи със SES при ексклузивното излъчване на живо през нашия демонстрационен канал, защото изборът им доказва тяхното доверие в нашите сателити и нашите технически способности”, заяви Фердинанд Кайзер, Главен търговски директор на SES.

“Предаването на концерт на живо ще бъде още една важна стъпка в развитието на цялата Ultra HD еко система и ще проправи път за следващите излъчвания на живи предавания през сателит през следващите години”.

*Снимка: SES.COM