Люксембург, 26 Септември 2014 – SES S.A. (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) обяви днес, че става член на програмата Clinton Global Initiative (CGI) на Фондация „Клинтън”.
На тазгодишната среща на програмата CGI  проведена в Ню Йорк, SES обяви, че ще се включи с изграждането на електронната здравна платформа SATMED.

SATMED е облачна платформа за телемедицина, базирана на сателитна комуникация, чиято цел е да подобри достъпът и да опрости използването на високите технологии в медицината. SATMED ще предостави редица електронни медицински услуги на различни нива: от една страна ще предостави сателитна свързаност за отдалечени рaйони без интернет достъп, както и електронни и мобилни здравни инструменти, създадени със съдействието на лекари, както и пособия създадени със съдействието на международни общности от специалисти, за всеобщ достъп до електронни грижи, електронно обучение, както и инструменти за администриране и финанси на електронното здравеопазване.

SATMED ще осигури облачни услуги за сигурно съхранение и обмен на данни и бекъп.

SES разработва SATMED в тясно сътрудничество с няколко неправителствени организации като Friendship, German Doctors, Médecins Sans Frontières, Archemed, и фондация Follerau Luxembourg.

В пилотната фаза на проекта, платформата, която включва оборудване за сателитен терминал и софтуерна платформа, ще бъде достъпна за партньорските организации, неправителствени организации, болници, медицински университети и други здравни институции, които работят в бедните региони на света.

До 15 сателитни терминала ще бъдат инсталирани в районите от интерес за проекта в Бангладеш, Бенин, Еритрея, Гвинея, Филипини и Сиера Леоне. Партньорските организации ще използват SATMED за да подобрят достъпа до здравни услуги и да подсилят обучителните си програми в здравната сфера, да повишат ефективността на здравния мениджмънт, с по-добро качество и ефективност, както и да увеличат базите си с медицинска информация

За SATMED

SATMED е изградена с активната помощ на медицински университети и изследователски институти в Европа. Тя обединява различни експерти в областта на електронното здравеопазване, телекомуникации и облачните услуги.

Нещо повече, платформата е проектирана да отговори на нуждите на международната здравна общност с активната подкрепа на неправителствените организации и медицинските университети в Европа, Азия и Африка.

Повечето от електронните инструменти доставяни чрез тази платформа са с отворен код, разработени от международни екипи с доказани качества. Повече информация за платформата можете да откриете тук: http://satmed.lu/

За SES 

SES е водещият в света сателитен оператор с над 50 геостационарни сателита. Компанията осигурява сателитни комуникационни услуги на радио-и телевизионни оператори, доставчици на съдържание и интернет услуги, оператори на мобилни и фиксирани мрежи и на бизнес и държавни организации по целия свят.

SES означава трайно бизнес партньорство, високо качество и превъзходство в радио-и телевизионната индустрия. Нашите локални екипи са базирани близо до клиентите и могат да работят на конкретната сателитна честота и според допълнителните изисквания на клиентите.

SES (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) има участие в Ciel в Канада и QuetzSat в Мексико, както и стратегическо участие в сателитната инфраструктура O3b Networks.Допълнителна информация ще откриете на: www.ses.com

За Clinton Global Initiative

Основана през 2005 от президента на САЩ Бил Клинтън, Clinton Global Initiative събира глобалните лидери с цел откриването и въвеждането в употреба на решения по най-наболелите проблеми на човечеството днес.

Годишната среща на CGI събра заедно 180 държавни глави, 20 лауреати на Нобелова Награда, стотици директори на глобални компании, лидери на фондации, неправителствени организации, известни филантропи и представители на медиите. Към днешна дата членовете на програмата са поели над 2900 общи ангажимента, чието изпълнение ще подобри начина на живот на над 430 млн. души в 180 държави.

CGI се събира и във формата CGI America, среща фокусирана върху общите усилия за разрешаване на проблемите на икономическото възстановяване на САЩ и във формата CGI University (CGI U), която събира на едно място дипломирани и недипломирани студенти, които да намерят отговори заобикалящите ги проблеми

За допълнителна информация, моля, посетете clintonglobalinitiative.org и ни следвайте в Twitter @ClintonGlobal и Facebook на https://www.facebook.com/clintonglobalinitiative.