След пожара в сградата на Канал 3, за който вече си съобщихме, днес на получихме информация за случилото се:

"Уважаеми колеги,

Снощи в сградата на „Канал 3“ имаше пожар, а днес бяха оценени и щетите от него. За съжаление се оказа, че пораженията са много по-големи от очакваното.

Изгорял е сървърът на телевизията. Има сериозни поражения върху апаратната, от която се излъчват всички предавания. Нанесени са щети на основното студио на „Канал 3“, от което се правят емисиите „Новини“, предаванията „Студио 3“, спортните новини и предавания. Днес „Канал 3“ няма да има възможност да прави и преки включвания от всички горещи точки на България, които по традиция заемат голяма част от програмата на телевизията.

Екипът на „Канал 3“ работи денонощно за подновяване на излъчването. Зрителите могат да очакват, че в най-кратки срокове ще възстановим своята програма, макар и използвайки старите си студия. Ще продължи активната работа за възстановяването на това, което загубихме по време на пожара.

„Искам да благодаря на всички колеги, които във вечерта на пожара засвидетелстваха своята подкрепа към нас. Благодарности и към служителите на пожарната и Столичният съвет за сигурност, които реагираха бързо и положиха максимални усилия да се справят с тежката обстановка.

Благодарности и към екипа на „Канал 3“, който не само запази самообладение, но помогна при евакуацията и на колеги от съседната ни медия „Фен Тв“, сред които имаше и бременна жена. За радост тя се чувства добра и дори днес е на работното си място. Този пожар се случва в момент, в който „Канал 3“ е в подем, но вярвам, че ще се върнем по-силни от всякога“, заяви Ива Стоянова, програмен директор на „Канал 3“.

И днес продължават огледите на местопроизшествието. До дни ще излезе официалната експертиза за причините за пожара."

* Актуализация: преди минути получихме информация, че Канал 3 ще започне излъчване още днес в 19:13 часа!

Очаквайте подробности!