В изявление при откриването на втората сесия на 43-то Народно събрание днес, лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров съобщи от трибуната на парламента, че са предприети дайствия за закриването на партийната медия. В материал на телевизията от месец май 2014 г. се казва:

"Няма основания за закриването на телевизия "Алфа". Медията няма влезли в сила наказателни постановления и законова основа да се предприеме такава стъпка. Това стана ясно на днешното заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ). Групата, наречена "Протестна мрежа", с писмо до СЕМ, поиска спирането на "телевизията на истината". По време на дебатите, членове и експерти от СЕМ на ясно посочиха, че няма основания за отнемане на лиценза на телевизия Алфа". Членът на СЕМ Мария Стоянова тогава заяви: "По отношение на конкретния сигнал и желанието на "Протестна мрежа" да бъде заличена регистрацията на телевизия Алфа, смятам този апел за неползотворен в настоящия момент, в който се намираме."

От днешното изказване на Сидеров не стана ясно дали към януари 2015 г. има започната процедура за заличаване на регистрацията на "Алфа". Той не спомена "Протестна мрежа", а управляващата коалиция в контекста на изказването си.