B 12 ч посред нощ на 4 януари Слави Трифонов се обадил по телефона на барабаниста на “Ку-ку бенд” Венелин Венков и започнал да му пее. Двамата дълго говорили, а тв водещият току припявал някоя от десетките песни, създадени и изпълнени от бенда. Причините били 20-годишнината на най-популярния оркестър у нас и решението на Трифонов да отбележат юбилея с голям концерт по Великден,пише 24 часа. Идеята за него се зароди още по време на предаването в първия ден от новата година, но беше по-подробно обсъждана в ефир в понеделник. Тогава Слави разказа, че Венко е като енциклопедия на творчеството на “Ку-ку бенд”. Затова водещият му звъннал в полунощ в неделя, за да говорят за репертоара за концерта.

Той ще е през април в зала “Арена Армеец” в София, но точната дата още не е ясна. Колко и кои песни ще изпълнят - също. Със сигурност обаче с тях на сцената ще излязат музиканти, които са работили с “Ку-ку бенд” през годините. Затова и концертът бе обявен като “Ку-ку бенд Юнайтед”. Трифонов сам поръча в ефира на колегите си да се обадят на всички, свирили и пели в бенда. Той вече бил позвънил на певиците Деси Добрева и Нели Петкова да участват. Намерил Добрева в родната ѝ Варна, а Петкова - зад океана в САЩ. И двете обещали, че ще пеят.

Ще бъдат поканени и бившите перкусионисти Калин Вельов и Лили Йончева, която в момента живее в Лондон, вторият китарист в състава на групата - Николай Арабаджиев, който живее и работи в Белгия, Георги Красимиров-Герасим и Нина Николина. Разговорите с тях води Евгени Димитров-Маестрото. Това ще е първият голям концерт на Слави Трифонов и бенда от 2009 г., когато беше турнето No Mercy. Тогава музикантите обиколиха страната с 19-ия си едноименен албум, а година по-късно направиха голямо турне в Америка.