Генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров и Генералният директор на Радио-телевизията на Косово (РТК) Ментор Шаля подписаха споразумение за сътрудничество.

Двата обществени телевизионни оператора ще обменят програми в областта на културата, образованието, науката, спорта, развлекателните предавания, както и актуална информация за събитията във всяка от държавите.

Споразумението предвижда също обмяна на опит и специалисти, организиране на съвместни събития, семинари и обучения, разпространение на добри практики в областта на комуникацията и други и форми на сътрудничество от взаимен интерес. 


Радио-телевизия Косово е обществена телевизионна и радиокомпания, която управлява четири телевизионни канала и две радиостанции и излъчва своите програми на 5 езика. 


На официалното подписване на споразумението за партньорство присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Република Косово в нашата страна Н.Пр. г-н Шпенд Калаба, Мимоза Хасани-Плана - член на Управителния съвет на РТК и директорът на международна дейност на Радио-телевизия Косово Елвана Прекази.