Върху детските филмчета трябва да се наложи позитивно градивна цензура. Тази теза беше застъпена по време на дискусия, организирана от политически съюз „Справедлива България”. По време на разговора беше посочено, че в детските филми има циничен език и агресия и трябва да се вземат мерки в тази посока.

По време на дискусията Светослав Стефанов от Съюза на бащите обясни, че в много детски филмчета има агресия, която се пренася върху децата: "Мога да се сетя в случая за две такива предавания. Едното е "Спондж Боб". Другото анимационно предаване, което по никакъв начин не бих го сложил в категорията за деца, това е "Семейство Симпсън". Двете анимации са насочени главно към възрастните, но се предават в такива часови рамки, когато всяко дете може да се запознае с някои неща, които родителите се опитваме да му спестим".

Примерите бяха продължени и от председателя на Социалдемократическа партия Тодор Барболов: "Загатнахте "Спондж Боб Квадратни гащи". Ако моите деца разберат, че аз искам да спрем това предаване, те ще се откажат от мен. Но помислете за "Санджей и Крейг" - една змия и едно човече, за "Семейство Симпсън", да не говорим за "Костенурките Нинджа". Тук не става въпрос, че ние искаме да спрем тези предавания или апелираме те да бъдат спрени. Ние бихме искали да се наложи някаква позитивно градивна цензура върху превода на това нещо".
 
По време на дискусията се чуха мнения, че трябва да се стигне и до законодателни промени, които да помогнат в борбата с детската агресия.