Отиващата си година ще бъде запомнена не само с иновативни устройства, навлезли бързо в живота ни, но и с джаджи, които са повече от странни. След като преди няколко седмици ви представихме най-важните изобретения на годината, сега е ред на най-налудничавите.

1.УМНИ ПРЪСТЕНИ
 Умен пръстен

Няколко стартъпа през 2014-а представиха аксесоари, които се носят на пръста. И мигновено от прототипи повечето от тях се превърнаха в пълноценно работещи устройства, харчещи се като шампанско по Нова година. На един от сайтовете на тези стартъпи дори се появи надписът „Разпродадохме всички”. Пръстенът Fin придава на всеки пръст на ръката някаква функция. Например с показалеца можете да управлявате музикалния си плеър, със средния да правите снимки, с безименния да влезете във Facebook, с кутрето да отговорите на телефонно обаждане по смартфона и т.н. Пръстенът Nod пък изпълнява ролята на курсор и може да управлява от разстояние компютъра или телевизора. Свържете определен жест с определена функция и можете да сменяте каналите с движения наляво и надясно или да увеличавате и намалявате звука с движения нагоре и надолу.

2.BONDARA SEXFIT

Bondara

Този пръстен за половия член е създаден от компанията Bondara, която произвежда сексиграчки. Но SexFit не е проста играчка, а пълноценно електронно устройство, което замерва активността на потребителя: „пробега” на пениса, количеството изгорени калории по време на секс, фрикциите в минута и т.н. Джаджата има Bluetooth модул, чрез който се синхронизира със смартфона и му предава необходимата информация. От своя страна прикаченото към SexFit мобилно устройство задава ритъма на вибрациите на пръстена и синхронизира работата на разположените по него светодиоди. Ако не сте от срамежливите, можете дори да споделяте във Facebook статистиката на половите си актове.

 3.КАМЕРА ЗА ОВЦЕ

Kamera Sony

Sony реши да заснеме тазгодишното издание на Тур дьо Франс от най-нестандартния ракурс, който можеше да бъде измислен – от гледната точка на овце, пасящи на поляни край трасето с велосипедистите. За целта компанията „нае” няколко животни, към чиито гърбове прикрепи специални пояси с камери. Тъй като сами по себе си овцете не са особено талантливи кинооператори и не избират най-подходящите локации за снимки, специалистите от Sony решили проблема с помощта на GPS модули. Чрез тях те проследявали движението на тревопасните и излъчвали картина от камерите само на онези, които се намирали на „правилното” място.

  4.УДЪЛЖИТЕЛ ЗА ПАЛЕЦ

Palec

Японците нямаше да са японци, ако не изненадваха постоянно останалия свят с най-различни странни джаджи, тв предавания, модни течения, сексуални фетиши и т.н. Тази година Страната на изгряващото слънце в лицето на компанията Thanko подари на човечеството удължител за палец. Той е предназначен за хора с огромни смартфони и късички пръсти. Силиконовата протеза с електропроводим накрайник се слага на палеца, като така увеличава обсега му. Всъщност това изобретение не може бъде приписано изцяло на японците, тъй като подобна джаджа, само че за показалеца и с дължина метър и половина, беше показана от професор Франсуорт от американския анимационен сериал „Футурама”, който го обяви за едно от своите най-гениални изобретения.

 5.ЗАЙЧЕТА ВМЕСТО СТОЙКИ ЗА СМАРТФОНИ

Zaek stojka

Още една японска приумица. Стойки за смартфони, направени от пухкави зайчета. Съвсем истински домашни зайчета!!! Оказва се, че ако ги обърнете по гръб и сложите между лапичките им смартфон, дългоухите гризачи го захващат здраво, при това без да закриват екрана. В Япония има много собственици на зайци и фонографии с тези мили животинки, изпълняващи ролята на стойки за мобилни устройства, наводниха социалните мрежи. После този зоофлашмоб се разпространи и из други страни по света.

Източник:gazeta.ru