Познатата на родните телевизионни зрители Светлана Василева е новият вицепрезидент за Североизточна Европа на FOX International Channels в Русия. Тя ще бъде отговорна за развитието и растежа на компанията на териториите на Русия, Беларус, Молдова, Украйна, Балтийските и Кавказките републики и Централна Азия.

Василева притежава голям медиен опит – за своите над 20-години в медиите тя е била управляващ директор на bTV от създаването им до март 2005 г., директор на FOX от 2005 г. до 2009 г., директор на TV7 от октомври 2009 г. и на Нова ТВ през периода 2010 – 2012 г.).

При предишния си престой в FOX International Channels като изпълнителен директор в София компанията стартира дейността си в България и в страните от бивша Югославия, основан бе офисът на FIC в България, а портфолиото от канали се разшири с FOX Life, FOX Crime, National Geographic Channel и Nat Geo Wild.

“Вълнувам се, че имам възможност да работя на толкова забележителни и разнообразни пазари.

Очаквам с нетърпение да видя как компанията ще се развива на тези територии в бъдеще, като плановете ни са да разширим дейността си и да увеличим персонала“ – заяви Светлана Василева.