Актьорите от добилото популярност предаване „Съдби на кръстопът“ на Нова телевизия получават най-много по 100 лева хонорар на предаване, съобщава „Всеки ден“.

Това се случва, въпреки че те умело влизат в ролята на изстрадали и нещастни хора и играят всякакви битови сюжети. В поредицата нарочно се наемат не професионални актьори, а аматьори. От една страна така тя звучи по-автентично, а от друга – се пестят много пари.

„Тази сума от по 100 лева е смешна. Все пак хората играят добре, а и снимачното време не е малко“, коментира роднина на един от актьорите. В същото време изискванията също не са малки. Все пак става дума за актьорска игра, в която трябва да се раздадеш напълно, дори да не си професионалист.

Бюджетът на предаването е 16 000 лева на епизод. При положение, че в един епизод играят около 10-15 човека, това значи, че общата сума за тях е около 1500 лева. Като се разплати продуцентът с другите от екипа още 2-3 хиляди лева, за него остава чиста печалба 11-12 000 лева. Хората трябва да си потърсят правата и да искат по-големи хонорари.

Това е пълна подигравка, коментира роднината на един от актьорите.

На всичко отгоре продуцентът търсел хора, които са с подобни житейски проблеми като героите в съответния епизод. От цялата работа става ясно, че, за да те вземат в предаването трябва да отговаряш на стриктни изисквания, да играеш добре, а накрая получаваш „големия хонорар“ от 100 лева.

Източник: vsekiden.com