Теленор ще подкрепи тринадесетото издание  на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в страната Kamenitza Фен Купа. Ежегодната спортна инициатива привлича хиляди почитатели на футбола, които имат възможност да се състезават за титлата Национален шампион на България, да практикуват любимия си спорт и да спечелят редица награди. Тазгодишното издание на турнира бе открито днес на пресконференция в зала „Арена Армеец“ в София. Сред официалните гости  на събитието бяха легендите на българския футбол Трифон Иванов и Димитър Пенев, както и представители на „Каменица“ АД и Теленор
България.

„За нас е чест отново да сме сред партньорите на „Kamenitza Фен Купа“ – един турнир, който повече от десетилетие обединява феновете на футбола в България. През годините той се утвърди като популярно събитие, което дава възможност на любителите на спорта да изживеят приятни емоции и да се насладят на футболната игра. Ние в „Теленор“ винаги сме подкрепяли каузи, подпомагащи развитието на обществото. Вярваме, че подобни инициативи носят не само силен емоционален заряд, но и спомагат за възпитанието на качества като спортна култура, отговорност и състезателен дух.“ – коментира Ясен Гуев, главен директор „Корпоративна политика“ на Теленор.

Турнирът Kamenitza Фен Купа ще стартира в края на месец април. Тази година квалификациите ще се проведат в 28 населени места, а регионалните полуфинали – в общо 12 града в страната: София, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Кюстендил, Димитровград, Горна Оряховица, Габрово, Пловдив, Монтана. Националните финали ще се състоят на 29 - 30 август във Велико Търново. Тогава ще бъде определен и шампионът в тазгодишното издание на турнира.Като партньор на Kamenitza Фен Купа, Теленор ще осигури специални награди за гостите и участниците в събитието. По време на турнира, компанията ще организира поредица от промоционални активности и тематични игри, в рамките на които ще раздаде 12 смартфона Telenor Smart Plus и множество по-малки награди.Теленор подкрепя футболния турнир Kamenitza Фен Купа за четвърта поредна година. През 2014 г. в него се включиха над 18 000 души, а повече
от 40 000 фена наблюдаваха мачовете от трибуните на стадионите в цялата страна. Инициативата осигурява на участниците професионални условия за игра, висококачествена екипировка и акредитирани съдии. Освен това, почитателите на футбола имат възможност да играят на стадионите на любимите си местни отбори, както и да се запознаят лично с някои от най-известните български футболисти.

*На снимката: Сред официалните гости на събитието бяха легендите на българския футбол Димитър Пенев и Трифон Иванов, както и представители на „Каменица“ АД и главният директор „Корпоративна политика“ на Теленор г-н Ясен Гуев (третият отдясно наляво).