Телевизия”Око” фалира, Радослав Тасков разпусна екипа, на борсата в Благоевград отиват 15 служители. Югозападна телевизия „Око” в Благоевград спря дейността си. Екипът на най-голямата телевизионна медия е освободен от работа. Собственикът Радослав Тасков, който е и председател на ОбС – Благоевград, не бе открит за коментар. Телефонът му през целия ден даваше свободно, никой не отговори на повикванията. Пред приятели Тасков коментирал, че нещата отдавна не вървели и проблемите, свързани с медията, не са от вчера. Той обаче не дал категоричен отговор дали спирането ще бъде временно и след време пак ще възстанови дейността си.

На борсата отиват 15 служители – оператори, репортери и технически персонал. Хората са обезпокоени къде ще си намерят работа, след като никъде не се разкриват работни места. Запознати шушукат, че най-вероятно спирането на телевизия ОКО е заради финансови спорове със съдружника на Тасков – Димитър Урдев, който също е съветник в ОбС – Благоевград. Доскоро изпълнителен директор на медията бе Елена Михова. След като тя напусна, постът й бе зает от спортния журналист Стефан Дамянов, който работи в телевизията от самото създаване. Със стилен купон преди дни екипът на телевизията изпрати в заслужен отдих дългогодишната счетоводителка Е. Джалева. Подариха й колаж със снимки от незабравими моменти по време на работа.

Телевизионен канал ОКО започна работа в далечната 1999 г. и за 16 години се утвърди като един от лидерите на регионалните информационни канали.

Информация: ViaraNews.com