Победителят Томас Томов срещна световноизвестният педагог Генко Гешев . Финалистът от „България търси талант”Бехайдин Симеонов със собствена школа по танци

Броени дни след края на най-успешния формат тази пролет „България търси талант”, победителят в шоуто Томас Томов сбъдна още една своя – той се срещна в Операта с известния вокален педагог Генко Гешев, декан на Вокалния факултет в Питсбърг. Спецът в оперното изкуство потвърди това, което цяла България видя – че Дупнишкият Павароти има уникален талант. Как протече срещата можете да видите тук.

Добрите новини съпътстват не само Томас, но финалистът в шоуто Бехайдин Симеонов, който продължава да показва, че е амбициозен и целенасочен младеж. Само седмица след финала на предаването, талантливият танцьор е на път да реализира една своя мечта. В сряда, 4 юни, от 11 часа в гр. Тръстеник, Плевенско, той ще отвори вратите на собствена танцова школа в местното читалище.

Възможност да станат част от новото начинание на Бехайдин ще имат всички деца на възраст между 10 и 17 години, които имат желание да придобият нови способности и да се развият в областта на хип хоп и попинг танците. Поради не големите пространствени възможности, бройката на местата са ограничени – между 25 и 30 човека. Занятията ще се провеждат два пъти седмично – в понеделник и сряда.

Идеята на основателя на школата е да помогне на децата да изживеят емоциите и трепетите, през които самият Бехайдин премина на сцената на „България търси талант”. Тинейджърът иска да покаже, че който има смелостта и волята да опита и да се пребори за мечтите си, може да го направи. Самият той е доказателство, че мечтите могат да се превърнат в реалност стига да го искаш достатъчно силно.

С отварянето на тази школа Бехайдин доказва, че човек може да направи нещо голямо и да помогне на други хора, и най-вече деца, да повярват в себе си и собствените си умения.