Турската държавна телевизия ТРТ няма да излъчва мачове от Световното по футбол в Бразилия, които съвпадат с предаванията, при които се отправя поканата за ифтар (вечеря след залез през свещения месец Рамазан).

Това заяви вицепремиерът Бюлент Арънч, цитиран от "Хюриет дейли нюз". Арънч отговори на въпрос на зам. председателя на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Сезгин Танръкулу.

Арънч бе запитан дали държавната телевизия няма да подпише договор за предоставяне на правата за излъчване на мачовете от Световното първенство на друга телевизия.

Вицепремиерът уточни, че телевизия ТРТ-1 няма да излъчва някои мачове от четвърт-финалите, които съвпадат със започването на ифтара. Той обаче добави, че тепърва предстои ТРТ да се договори с други телевизионни канали за правата за излъчване на въпросните мачове.

Арънч обаче не отговори на въпрос на Танръкулу защо мачовете от четвърт-финалите няма да се излъчват от други телевизионни канали на ТРТ, като ТРТ Хабер, ТРТ-3 или ТРТ HD. Световното първенство по футбол започва на 12 юни и ще завърши на 13 юли, а Рамазанът тази година ще бъде от 28 юни до 27 юли.

 

Източник: http://bta.bg