Офиса на TV7 разпространи текст на опровержение по повод днешна публикация в Mediapool, озаглавена „Полицията атакува Общинска банка по сигнал на Христо Ковачки“. Опровержението касае следната част от текста:
"При провеждането на акцията заедно с полицията е имало и екипи на ТВ7, както по време на разкритите фалшиви бюлетини в печатницата в Костинброд, твърдят общински служители."
 
Ето и пълният текст на TV7:
 
"ОПРОВЕРЖЕНИЕ
 
Във връзка с публикация в сайта Mediapool, в която се съобщава, че при акция на МВР, свързана с Общинска банка са присъствали екипи на TV7, заявяваме категорично, че това не отговаря на истината.
 
Нито екип, нито „екипи на TV7“ са присъствали на самия обиск. Репортер на телевизията е бил пред Общинска банка заедно с колеги от всички водещи медии, които също като нас са отразявали събитието.
 
Бихме искали да заявим, че смятаме за крайно недостойни, непрофесионални и абсолютно некоректни намеците, които се отправят по отношение на работата на TV7. Това са опити за манипулация на общественото мнение, които целят опетняване не само на телевизията, но и на журналисти, които неведнъж са доказвали, че са най-добрите професионалисти в ресора си. Интересен е фактът, че mediapool цитират „общински служители“, които, разбира се, остават безименни, а в същото време не са потърсили коментар от TV7.
 
Вярваме, че както ние така и други наши колеги, застават зад истината, прозрачността, максималната осведоменост с единствената цел да защитим обществения интерес. Надяваме се, че журналистическата и колегиална етика ще останат гарант за недопускане на подобни манипулации занапред."