Днес за пореден път националната ни телевизия TV7 вбеси свойте зрители с лошо качество на картината. И този уикенд картината по време и след мача от родното ни футболно първенство беше отвратителна. Разгневени зрители за поредна седмица прегряха телефоните на медията, както и напълниха страниците и в социалните мрежи с ''народна любов'' заради качеството.

TV7 многократно обясняваха ,че снимат с HD камери, но зрителите се питат, след като се снима с такива камери защо качеството е толкова зле?

Проверка на News-sat.com показа ,че картината се излъчва с много ниска резолюция както по кабел, така и по сателит, а също и чрез прехвалената цифрова ефирна телевизия, същото е и положението и по IPTV. Освен за ''красивата картината'' зрителите се оплакаха и от постоянни проблеми с онлайн излъчването на канала чрез сайта tv7.bg.

Ето и част от коментарите в една от социалните мрежи (News-sat.com пуска директно мненията на зрителите без цензура):

  • "Карате ме всяка седмица да ви храня... Отново немога да гледам любимия си отбор и ВИЕ ме лишавате от това удоволствие! ОПРАВЕТЕ СИ СКАПАНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ,а не да ми триете коментарите!"
  • "Погрижете се днес да изгледаме един мач като хората ! ! !"
  • "Айде оправете си шибаната телевизия вече или оставете правата за футбола! :@"
  • "Какво става,нищо не можах да гледам ? Картината замръзна за цял мач,къде ли не пробвах!"
  • "А дано успеем да гледаме мача онлайн тази вечер."
  • "Така е, когато гледаш на телевизор от 40 инча нагоре, в някои моменти е потресаваща картината. Вземете си купете вече оборудването и пуснете истинско HD! Онзи ден на Ботев - Левски, когато за момент едната от камерите ви хвана друга такава, ясно се видя, че снимате с HD камери, така че е крайно време да решите този проблем. Това, че сме в България, не ни прави по-малко хора!"

И това са само част от коментарите и то тези, които не са нецензурни, питаме се кога ръководството на TV7 ще се сети да си пусне мач на 32 или 42 инчов телевизор ,че дори и на по-малък и да види както излъчва. Преди време дори TV7 се гласеше за стартиране във FULL HD формат, но след като Николай Бареков напусна медията всички планове се сгромолясаха.

Очакваме и вашите коментари по темата тук или на нашата Facebook страница.