Творчеството завладя близо хиляда души на януарското издание „Lidl неделя в Музейко”. Традиционната втора неделя от месеца в детския научен център насърчи артистичната страна на посетителите със серия от работилници.

За да вдъхнат живот и образ на любимите си герои от приказки, малчуганите развихриха въображението си и изпъстриха в цветове проведеното ателие за илюстрации. С помощта на център Алос деца и родители се потопиха в приказния свят на вълнуващи истории за принцеси, пирати и снежни човеци. Последните бяха и основни тематични герои в специална работилница за изработка на зимни картички.Любителите на изкуство с кауза се отдадоха на традиционната научна работилница „Зрънце любов“ и изработиха десетки хранилки за птици, с които да се погрижат за крилатите обитатели в своя квартал, и ще им помогнат да имат храна през студените зимни дни.

В рамките на „Lidl неделя в Музейко“ билетът за детския научен център традиционно е на цена от 2 лв. за всички посетители.

За Lidl Неделя в Музейко

„Lidl Неделя в Музейко“ е част от най-голямата инициатива на Лидл България, насочена към децата – „Lidl за твоето дете“. Тя има за цел да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата и да бъде полезна на самите родители в грижата им за тях. „Lidl за твоето дете“ включва серия от активности в областите на пълноценно и балансирано хранене, спорт и активен начин на живот, както и образование и развитие на таланти.