Журналистите от TV7 и news7 спират да работят в 15 ч в понеделник, научи “24 часа”. Решението, което води до празен ефир, е окончателно и безсрочно. 16 март е ултимативният срок, който стотиците работещи в TV7 са поставили пред ръководството, за да си получат парите за последните 2 месеца. “Няма притеснения в тази посока”, заяви пред “24 часа” изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев, запитан дали след часове телевизията спира. На компютъра в нюзрума обаче тече обратно броене с краен срок понеделник, 15 часа.

Новият собственик, който притежава 12 канала в Гърция, е купил телевизията от Цветан Василев. Сделката е била призната от Комисията за защита на конкуренцията и я е изпратила в Брюксел за становище. Купувач е компания, базирана в САЩ. Тя идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита . Представена е у нас от Джак Ханик - американец, член е на Борда на директорите на Fox News Channel. Дълго време е работил в Русия. Тв слухове обаче свързват този инвеститор с младия руски олигарх Константин Малофеев, много близък до президента Владимир Путин.

Според източници от ТВ 7 пречка ще се окаже искането към новия собствник да плати целия дълг на телевизията накуп, а не на вноски. Само за заплати за последните 2 месеца дължи 800 хил. лв., които трябва да внесе до понеделник. Новината за спирането на бившата тв на Бареков напряга и част от журналистите в другите телевизии. Те са притеснени, че фалитът на TV7 и привличането на лица от там ще създаде трус и ще подбие заплатите в бранша.

Източник: 24 часа / http://www.24chasa.bg/