оредният изненадващ трансфер е на път да разтърси медийните среди. След масовото дезертиране на водещи от Би Ти Ви в Нова телевизия се очаква най-голямата медия да отвърне на удара и да привлече в редиците си Венета Райкова , едно от знаковите лица на конкуренцията.

Скандалната водеща на „Горещо” вече е била на две срещи в централата на Би Ти Ви в последната седмица.
Тя е имала рандеву с програмните директори и шефа на канала Павел Станчев, с когото се познава отдавна. Идеята е още от тази есен Райкова да изгрее в ефира на Би Ти Ви с чисто ново жълто шоу.

Предаването най-вероятно ще се излъчва в събота, но е възможно да върви през деня, а не късно вечерта. Рубриката няма да се казва „Горещо”, защото името е патентовано от продуцентите на Райкова „Телеман”. А идеята е Венета да отиде в Би Ти Ви без тях. До преместването на Венета се стига след грандиозен скандал между нея и продуцентите й.

Райкова била жестоко обидена на „Телеман”, които не направили нищо срещу решението на Нова телевизия да преместят предаването й от 22 часа след полунощ. От няколко месеца шоуто се излъчва около 12 часа по нощите и повече прилича на еротично-магьосническа вечеринка, отколкото на светско предаване. Нова пък премести „Горещо”, за да избяга от прекия й конкурент в лицето на „Поверително от NL” по ТВ 7.

Оказа се, че папарашкото предаване на Николета се гледа доста повече и смъкна наполовина пазарния дял на Райкова, което накара Нова панически да търси друго часово време. В трудния момент Венета не усетила подкрепата на медията и продуцентите си, които вместо да я окуражат, й натяквали, че "Поверително" на Николета е по-добро. Още тогава тя взела решение да търси вариант Б за кариерата си.

Тези дни дошла и офертата от страна на Би Ти Ви, която Райкова по всяка вероятност ще приеме. Наши източници разкриват, че преди седмица Венета и продуцентите й от „Телеман” са били поканени на среща с шефовете на Нова. Пред медийните босове блондинката нападнала собствените си продуценти и отсякла, че ако остане в Нова, не иска да работи с тях.

Те не вършели нищо, а само прибирали печалбата от труда й. В телевизията са сащисани и не знаят какво да правят. Съществуват 2 варианта – „Горещо” да продължи, но с друга водеща, както и опцията Райкова да остане в канала, но с друго предаване.

По-вероятен е обаче сценария, в който водещата напуска медията и отива да прави чисто ново шоу по Би Ти Ви. Предстои интересна развръзка. Най-вероятно Венета ще се премести в Би Ти Ви, а Нова нищо чудно да се опита да вземе шоуто на Николета от ТВ 7.

Източник: http://www.zajenata.bg/