Ако видите тези хора в едно телевизионно студио или на друго публично място, грабвайте телефоните и звънете на 112. Положението е взривоопасно и може да ескалира. Министърът на икономиката Божидар Лукарски съди водещия на предаването „Дикоff“ Сашо Диков за клевета с четири иска на обща стойност 40 000 лв., съобщи самият ответник преди дни. Диков твърди, че не знае с какво е ядосал политика, но е почти сигурно, че поводът е пътуването на Лукарски до САЩ в края на миналата година. През януари Стажанта повдигна въпроса защо при командировка от около седмица Лукарски е останал отвъд Океана още почти 14 дни. „Жалко е един балкански шмекер да прави такива неща“, заяви Диков в ефир. От ведомството на министъра отговориха, че шефът им е бил в командировка от 14 до 24 декември и че е получил командировъчни само за този период. През останалото време до 5 януари той е ползвал отпуск и е живял в Щатите на свои разноски.

Въпреки това напрежението между двамата остана и искри прехвърчаха през цялата пролет. През май камерите на „Дикоff“ показаха как министърът отказва интервю на журналиста в кулоарите в парламента. Лукарски заяви, че Диков е компетентен да говори с него само за ски, и предложи да обсъдят представянето му на олимпиадата в Инсбрук, където бившият скиор не завърши. „С вас изобщо няма да разговарям, а ще се видим в съда, чакайте си призовката“ - каза накрая Лукарски. Месец по-късно вече е ясно, че думите на министъра не са били в състояние на афект. Интересите на Диков в съда ще се защитават от адвоката и лидер на партия „Движение 21“ Татяна Дончева, призна още водещият. Министър Лукарски и лицето на Нова телевизия не са единствените сериозно скарани представители на политиката и на телевизионната гилдия. Видима неприязън има и в отношенията между Волен Сидеров и екипа на „Господари на ефира“. Преди време продуцентът на предаването Магърдич Халваджиян и водещите Мария Игнатова и приятелят й Димитър Рачков обявиха, че ще съдят лидера на „Атака“ за сериозна сума. Причината бе, че Сидеров нарече Игнатова „проститутка“ от екрана на телевизия „Алфа“. Той добави още, че Халваджиян контролира ефира с няколко предавания, в които са замесени и други членове на фамилията му.

Гневът на националиста се отприщи, след като при откриването на миналото Народно събрание „Господарите“ излъчиха няколко скеча за Сидеров, включително и за т.нар. златен пръст. През тази седмица от шоуто не пожелаха да коментират на какъв етап са делата срещу лидера на „Атака“. Николай Бареков е друго известно лице от екрана, срещу което политици водят съдебни дела. През 2013 г. той бе осъден от кмета на Хасково Георги Иванов на 1000 лв. глоба за клевета. Иванов се почувства засегнат, след като Бареков обяви в ефира на TВ7, че „името на кмета се свързва с цял поменик от престъпления през последните години“. През следващата година срещу Бареков тръгна и друг процес, воден от бившия кмет на Варна Кирил Йорданов. Предметът на техния спор бяха думи на водещия, че ексградоналникът е „бояджия, минал през всички власти“, „завършеният Бай Ганьо в политиката“ и че Йорданов е откраднал един милиард, с част от който си е купил имение в Швейцария. Месеци по- късно делото приключи с извънсъдебно споразумение.

Пак през 2014 г. Софийският районен съд спря иска срещу Бареков на премиера Бойко Борисов. Спорът се появи, след като бившият журналист заяви, че министър-председателят е поръчал убийството му. Темида обаче се позова на оперативния имунитет на Бареков като евродепутат.

Информира: Вк-Преса от 27 юли 2015-та http://presa.bg/