Телевизия BIT най-вероятно ще обяви фалит в петък. В медията отново имат забавяне на заплатите. Това каза пред Фрог нюз вътрешен човек.

Заплатите за април трябваше да бъдат платени на 15-ти май, но все още постъпления в сметките на работниците няма. В следствие на недоволство от страна на екипа Мирослав Янев /собственик/ миналия петък ги е събрал и им казал,че до петък-1.06.18г. ще стане ясно какво ще е бъдещето на телевизията. Станало ясно и най-неприятното за хората- имало само 10% шанс да не фалира. Направено била уговорка, че ако случайно това не се случи, вариантът е телевизията да остане до септември.

Припомняме ви, че през февруари т. г. телевизията беше продадена на продуцента Мирослав Янев. Преди това гледаемостта на медията беше скочила драстично заради критичните предавания на Луба Кулезич и Сашо Диков, в които се разкриваха корупционните практики на управлаващите. След като Янев придоби 100% от телевизията, всички публицистични предавания бяха светкавично свалени. Работещите пък окупираха сградата на BIT, тъй като поличиха отказ да им бъдат изплатени заплатите. Много хора продължават и до днес да си чакат парите.