Скъпи приятели News-sat.com стартира нова поредица с името "Забравените телевизии". Идеята ни е да ви върнем години назад за да си припомните телевизиите, които са се излъчвали в Bългария преди години и са спрели излъчване поради една или друга причината.

Първата телевизия, която ще разгледаме е Телевизия 7 дни.

Телевизия „7 дни" излъчва ефирно за София и региона на 53-ти канал от април 1995 година. Телевизионната програма е с политематичен профил, ползва се със заслужен обществен интерес и по рейтинг е веднага след трите национални ефирни телевизии.

Основна цел на Телевизия „Седем дни" е в съвременните пазарни условия и в съответствие с обществения интерес да повишава ролята на националния интелектуален и бизнес елит в процеса на приближаване на България към европейските социални, културни и икономически стандарти.

Програмната политика на Телевизия „7 дни“ се ръководи от интересите на отделния човек, развитието на националния капитал и гражданското общество, нацията и държавата.

В програмата присъстват факти и аргументи, които са от значение за гражданина и личността, семейството и домакинството, фирмата и колектива, общината и държавата. Зрителите на Телевизия „Седем дни“ са както активните в своята трудова и обществена дейност българи, така и хората от третата възраст, пряко заинтересовани от социално-икономическите процеси в страната, с надежда за късмет и по-добро социално битие. Медиата е част от радио-телевизионната компания „7 дни“, която и до днес е оператор на едноименната радиостанция.

През 1997-2001 г. Телевезия „7 дни" излъчва и в град Пловдив, съвместно с Телевизия Тракия и Пловдивската Обществена Телевизия, а от началото на 2006 г. има и лицензия за излъчване в Благоевград. От август 2005 г. телевизията се идентифицира като „7 дни ТВ", има нов графичен знак, но изчезва от софийския ефир, през декември същата година ефирното излъчване е възстановено.

От 00:00 часа на 22 август 2007 г. телевизия „7 дни" окончателно прекратява ефирното си излъчване в на 53-канал в град София, а на нейно място предава Телевизия ББТ. Телевизия 7 дни е една от забравените телевизии, наша проверка из интернет показа че трудно се намират каквито и да било записа от телевизията.

Ето и едно от малкото видеа, което намерихме: