Българската национална телевизия за пореден път е медиен партньор на културно-информационните дни „Мисия здраве“, които се откриват утре (1 юни) в Княжеската градина в София. Тридневната програма включва атрактивни предложения за спорт, демонстрации на здравословни продукти, екологично чисти храни, игри и стотици награди за публиката. Болници, поликлиники  и лаборатории ще предлагат безплатни прегледи и консултации в  различни области на медицината.

Специално участие в събитието ще има екипа на здравния слот на БНТ. В „зелената линейка“ с помощта на уникален биоскенер лекари и специалисти ще правят диагностика на жизнените показатели и функциите на основните органи и системи. Уредът прави анализа на базата на биорезонанс, а за зрителите на БНТ тази иновативна технология е позната от предаването „Здравето отблизо“. С подобна съвременна техника се контролира здравословното състояние на астронавти, пилоти и екипажи на плавателни съдове. В изнесеното студио на БНТ посетителите ще имат възможност да се срещнат и разговарят с популярната водеща Мария Андонова и с лекари, които са гостували в различни издания на здравните проекти на обществената телевизия.

От утре до неделя, в рамките на „Мисия здраве“, ще бъдат правени измервания на кръвна захар, очни прегледи, консултации по сърдечно-съдови проблеми. В петък и събота от 12:00 до 16:00 часа ще се проведе и кръводарителска акция под ръководството на екипите на Националния център по трансфузионна хематология.
Предвидена е атрактивна спортна програма с турнири по волейбол, баскетбол и тенис на маса, а старта на традиционния крос в парка ще бъде даден в неделя.

Събитието се организира от „Български икономически форум“ в партньорство със Столична община, Национална пациентска организация, Български червен кръст и БНТ. Официалното откриване е в петък (1 юни) от 15:00 часа.


Не пропускайте предаванията на БНТ „Здравето отблизо“ и „Зелената линейка“ в делничните дни от 10,30 часа по БНТ1.