Със златен медал беше отличена българската фирма Евро Инженеринг на 70-ия Международен технически панаир в Пловдив.

Основната дейност на фирма Евро Инженеринг е в областта на мълниезащитата.

Със своите ресурси, обучени екипи и изградена структура в страната, тя претендира за лидерското място в своята област за територията на България.

За 12-та поредна година представя своите продукти на Международен Технически Панаир.

Тази година за пръв път Евро Инженеринг демонстрира иновационния си продукт Евро Стар. Евро Стар е мълниеприемник с изпреварващо действие разработен от фирмата съвместно с Българската Академия на Науките /БАН/.

Изпитанията му са проведени с акредитирана Европейска лаборатория ИКМЕТ гр. Крайова Румъния.Продуктът е предназначен за реализация на световните пазари като конкурент на водещи световни марки. Евро Стар вече се продава във Виетнам с очакване да се появи на други Азиатски пазари.

В България промоцията на Евро Стар беше направена с изграждане на  мълниезащитата на Международния Технически Панаир - Пловдив. Огромното доверие на администрацията на Панаира към българския мълниеприемник Евро Стар е гордост за фирма Евро Инженеринг.

Очаквано признание беше решението на Техническата Комисия, мълниеприемника Евро Стар да бъде удостоен с отличието ЗЛАТЕН МЕДАЛ и ДИПЛОМ. Връчването на наградата беше посрещнато от присъстващите с бурни овации, много комплименти и публикации в медиите.

С това Евро Инженеринг показа, че българските продукти в никакъв случай не отстъпват по качество и ефективност на тези от световно ниво.