2465 лева– с толкова минимум трябва да се бръкнат феновете на Веселин Маринов, ако искат да слушат негов концерт на луксозен круиз по Средиземноморието. Певецът ще е гвоздеят в програмата на един от най-луксозните лейнери „Коста Диадема“ на 22 септември – Денят на независимостта по идея на Българска Круизна Асоциация, съобщава Агенция Монитор.

Въпреки че изпълнителят на „Горчиво вино“ всяка година инкасира поне сто успешни концерта из страната и той се изкуши от круизния бизнес. Но е избрал истински петзвезден вариант с най-големия и лъскав кораб на компания Costa Crociere. Пътешествието по вода ще е с български привкус и има претенции за


най-патриотичното круизно събитие за 2019-та


Затова има и специално име „Пиратите на България“, а ако искате да не сте във вътрешна каюта, а в по-луксозна – с балкон, цената скача на 3055 лв и то на един човек в двойна стая. Това обаче са сумите, ако резервацията е направена до края на януари. След това поскъпват с от 200 до 300 лв на човек, според избора на каюта.

За парите си на борда, освен Веско Маринов, туристите ще получат всяка вечер шоу програми с българска тематика и акцент на фолклорните изпълнители в различни барове и локали на кораба, а на финала ще бъде организирана специална българска гала вечер. Освен с доста солената сума, с която трябва да се бръкне туриста за патриотичното пътешествие със звезда Веско Маринов, той трябва трябва да си освободи и дните между 19 и 27 септември. В пакета са


включени 7 нощувки на борда


и една – в тризвезден хотел в центъра на Рим, откъдето стартира приключението. Летищните трансфери, както и самолетните билети с 23-килограмов чекиран багаж на „Алиталия“ също са в цената. Храненето на борда е на база пълен пансион с включени вода, кафе и чай, а всички български вечери ще са безплатни. Екскурзиите на суша, където акостира кораба, обаче се плащат допълнително и вървят между 80 и 130 лв на човек с предварително записване от България. „Коста Диадема“ трябва да акостира по програма в Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Майорка и Каляри на остров Сардиния, където туристите ще имат възможност за целодневен отдих на суша.

Корабът има 20 дека, 14 от които са за гостите на кораба.


Капацитетът му е от почти 5000 пасажери


и 1862 каюти. Екипажът наброява 1253 човека. Пуснат е на вода през 2014 г. На борда има още спа център, с площ 7800 кв. м., 8 джакузита, 3 басейна, единият със стъклен покрив,театър с шоу програми, казино, шопинг галерия, фото център, библиотека, 4 D кино, спортно игрище, детски клуб, слънчева тераса с шезлонги, фитнес център, безжичен интернет.