АБВ дариха на регионалната библиотека "Захарий Княжевски" в Стара Загора книги, отразяващи пълното творчество на Гео Милев. Събитието е по повод предстоящата 124-годишнина от рождението на поета. Дарението включва и произведения на Леда Милева. То бе представено от издателя Иван Гранитски.

Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че Гео Милев е символ на българския дух, модернист за своята епоха и същевременно неподвластен на времето.Председателят на Гражданския съвет на политическата сила проф. Любомир Халачев подари на просветната институция своя авторски филм за бойните маршове на България и пожела на присъстващите да пазят българския дух.Събитието бе организирано структурата на АБВ в Стара Загора в лицето на председателя на областния съвет проф. Михни Люцканов, Даниела Николова, която е координатор на региона и председателя на общинската организация Гинчо Гинчев. Като част от инициативата е предвидена и вечер посветена на годишнината от рождението на Гео Милев, която ще се проведе в сградата на регионалната библиотека в областния град. В нея ще участват представители на академичните, обществените и интелектуални среди. Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка подари на присъстващите авторския книгоразделител, изработен от младежката организация и подчерта, че празничния патриотизъм е порочна практика и трябва да се наблегне на патриотичното възпитание.

По рано през деня, представителите на АБВ направиха дарение и на читалището в община Мъглиж, което скоро ще отбележи 150 години от основаване си през 1869 г.