Алберт Попов се завръща на пистата за старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини дни, след като постигна наглед невъзможното - да се класира в топ 10 на престижната верига, съобщава bTV.

На една от най-тежките писти, тази в Кицбюел, българинът завърши 9-и в крайното класиране. Това сложи край на 33-годишния период без роден скиор сред най-добрите 10 в състезание от Световната купа. За последно Петър Попангелов постигна подобен успех в Парпан, Швейцария. 

Днес (29 януари) Алберт Попов ще се опита отново да повтори постижението си и да докаже, че успехът не е само кратко проблясване, а логичният резултат след усилени тренировки.

Той ще стартира в Шладминг, Австрия с 46-и номер. Това е скок от 25 места! В Кицбюел той бе едва 71-ви, но спечелените точки за класирането за Световната купа му осигуриха по-предно място.

Очаква се състезанието тази вечер да е много оспорвано, защото е последното преди важното световно първенство в Оре (4-17 февруари). В него участие ще вземат 90 скиори, сред които са и фаворитите за спечелване на Световната купа.

До сега Попов не се изявявал официално на пистата в Шладминг.

България ще има още един представител на старта. Камен Затков ще започне надпреварата с 43-ти стартов номер.

Стартовете в Австрия започват в 18:30 ч. българско време.