Нова книга на Е. Л. Джеймс ще се появи на пазара тази пролет, научаваме от официалния профил на писателката във Facebook. The Mister ще бъде първият ѝ самостоятелен роман след рекордния успех на еротичната поредица „Петдесет нюанса сиво“ (изд. „Бард“). Той ще излезе с логото на Vintage Books, импринт на Penguin Random House, едновременно в печатен, електронен и аудиоформат на 16 април, пише Azcheta.com.

Действието в The Mister се развива в съвременен Лондон, Корнуол и Източна Европа. Сюжетът запознава читателите с младия аристократ Максим Тревелян и мистериозната и талантлива Алесия Демачи. Красавицата е пристигнала в Лондон съвсем наскоро и носи със себе си спомените за едно опасно и бурно минало.

Е. Л. Джеймс споделя: "Ужасно се вълнувам най-сетне да представя този страстен нов романс на света. Това е историята на Пепеляшка, пренесена в двайсет и първи век. Максим и Алесия ме поведоха на изумително пътешествие и се надявам, че читателите ми ще бъдат омаяни от тяхната трепетна и чувствена приказка – подобно на мен, докато я писах – и че също като мен ще се влюбят в тези герои."

Издателите обещават, че историята ще е пълна с „напрежение, приключения и заплахи“ и ще даде на читателите възможността да надникнат в един свят, за който повечето от нас могат само да мечтаят.

Трилогията „Петдесет нюанса сиво“ е продала повече от 150 милиона копия в световен мащаб, а едноименната филмова поредица се отчита с над един милиард долара приходи в боксофиса. Е. Л. Джеймс дори отбелязва световен рекорд на „Гинес“ за най-печеливша авторка на художествена литература в рамките на година.