От БДВО (Българско дружество за връзки с обществеността) излезе днес призив да показваме и казваме имената на компаниите помогнали с дарение за справяне с вируса COVID -19 в България.

Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, 
Уважаеми представители на национални и регионални институции в Република България, 

Във време на безпрецедентна криза бизнесът не само ще плати висока цена, но ще разчитаме на него да носи своята висока обществена отговорност.Отговорният бизнес подкрепя извънредните мерки, прилагани от нашето правителство, но и инициира собствени проекти и работи активно, за да подпомогне борбата с COVID19. Добрите примери, дадени от бизнеса само за последните няколко дни: дарения за закупуване на респираторни апарати, техника и консумативи за болниците, които са на първа линия в борбата с вируса; предпазни средства за служителите на реда; създаване на фонд за финансиране за действия на регионално ниво в подкрепа на медицинските обекти; дарение на средства за лична хигиена; отваряне на достъп до услуги или увеличение на обема услуги за безплатно ползване от клиентите, за да могат те да останат вкъщи, както изисква въведеното извънредно положение и много други.   


Нашият призив към вас е имената на тези компании да бъдат споменавани в новините, предавания и други формати в електронните медии. Това дава липсващата досега информационна стойност за зрителите и носи вдъхновение за други бизнеси. Това е качествена помощ за всеки български гражданин в трудни времена.  

Вижте и целия призив в документа по-долу:

Отворено Писмо_дарения 2403 2020 by TVNovini.bg on Scribd