Бившата зам.-кметица на „Младост” Биляна Петрова обвини служител на ДАНС, че я е заплашвал.

„Бях заплашвана, включително и с убийство от г-н Денев и още две лица, за да лъжесвидетелствам”, заяви Биляна Петрова в съда, събщава Нова Телевизия.

Деньо Денев е агентът, на който строителният предприемач Александър Ваклин подава сигнал, че е изнудван от бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева.

Изявленията на Петрова дойдоха след разпита на Денев. Бившата заместник-кметица се разплака в съда. Денев обаче отрече да в оказвал натиск над Петрова.

„Познавам Александър Ваклин от работата си. Той дойде в сградата на ДАНС в края на януари и сподели, че му се бави разрешителното за строеж. Каза, че от юни му се бави, което следва да бъде издадено в кратки срокове. Опитвал да говори с кмета на „Младост”, но не му се случило. Г-жа Иванчева е съобщила на жена му, че направила сметка на печалбите им. Така ние останахме с впечатление, че може да е жертва на корупционна практика. Ние вече работихме по такива казуси в община „Младост”. И така се свързахме с прокуратурата”, заяви Деньо Денев.

„Започнахме оперативно-издирвателни мероприятия. Трябваше да намерим жертви на корупционни практики, указани от прокуратурата. Той ми споделени, че се е запознал с Дюлгеров, който казал, че може да съдейства на Ваклин”, заяви още Денев.

В съда стана ясно още, че имало няколко срещи. Александър Ваклин бил с парите, но не получавал необходимите гаранции, че това, което иска да се случи, ще случи.

„Не ни е казал, че му искат подкуп, ние предположихме”, заяви още Денев.

Парите няколко пъти били връщани в ДАНС.